Web Analytics Made Easy - Statcounter

سامانه طراحی شده از سوی سازمان هواشناسی به نام سامانه تهک می تواند نقش مهمی در کاربردی کردن داده های هواشناسی داشته باشد. ۰۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۷ استانها ایلام نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهلران، امروزه استفاده از داده های علمی که دارای کمترین خطایی در حوزه کار خود باشند می تواند نقش مهمی را در راستای استفاده بهینه جامعه هدف آن داده ها داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هواشناسی که در دهه های اخیر و با پیشرفت علم و مجهز شدن به دستگاه های پیش بینی دقیق توانسته برای بسیاری از حوزه ها نقش زیرساختی داشته باشد در سال های گذشته با طراحی سامانه ای به نام تهک سعی داشته که در کاربردی تر کردن داده ها برای اقشار مختلف جامعه نقش آفرینی کند.

سامانه تهک هواشناسی که همان توسعه هواشناسی کاربردی است از سال گذشته در استان ایلام و به طور خاص در شهرستان دهلران راه اندازی شد تا در مرحله اول داده های هواشناسی را برای استفاده و برنامه ریزی به کشاورزان و در آینده به سایر اقشار ارائه دهد.

تهک حلقه مفقوده انتقال اطلاعات هواشناسی به جامعه

یوسف شیخ الملوکی مدیرکل هواشناسی استان ایلام امروز در جلسه تهک شهرستان دهلران اظهار داشت:سامانه تهک که چندین سال است در سازمان هواشناسی کشور راه اندازی شده است حلقه مفقوده انتقال اطلاعات هواشناسی به افراد مختلف جامعه است که در این مرحله کشاورزان را مورد هدف قرار داده است.

وی گفت: برکسی پوشیده نیست که نقش کشاورزی در توسعه کشور نقشی مهم و تاثیرگذار است و در سال اقتصادمقاومتی کشاورزی یکی از پایه های اقتصادمقاومتی است به همین دلیل هواشناسی سعی دارد که با ارائه اطلاعات دقیق هواشناسی و پیش بینی های کوتاه مدت و بلندمدت کشاورزان را در جریان وضعیت جوی قرار دهد تا آنها بتوانند برنامه ریزی بهتری را برای کشت خود داشته باشند.

مدیرکل هواشناسی استان ایلام تصریح کرد: به دلیل آنکه شهرستان دهلران قطب کشاورزی و دامداری در استان ایلام است تصمیم بر آن شد که جلسات هفتگی تهک در این شهرستان برگزار شود.

ارسال اطلاعات هواشناسی برای پنج هزار بهره بردار حوزه کشاورزی استان از طریق سامانه تهک

وی به برنامه های اداره کل هواشناسی استان در خصوص سامانه تهک اشاره کرد و گفت: با توجه به اطلاعاتی که از سازمان جهادکشاورزی استان کسب شده در آینده نزدیک اطلاعات بیش از پنج هزار بهره بردار حوزه کشاورزی در سامانه ای وارد خواهد شد و به صورت هفتگی پیش بینی های هواشناسی و توصیه های لازم که از کارشناسان حوزه کشاورزی و دامداری اخذ شده برای این جامعه ارسال می شود.

شیخ الملوکی افزود: در این فاز فعلا تمرکز تهک بر روی جامعه کشاورزان است اما در آینده حتما تهک سلامت، تهک گردشگری و تهک جاده ای نیز طراحی خواهد شد.

سامانه تهک در افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی نقش موثری دارد

محمد غلامی معاون عمرانی فرماندار شهرستان دهلران نیز در این جلسه اظهار داشت: هواشناسی امروز یکی از علوم مهم است که می تواند برای برنامه ریزی های مختلف کشاورزی، بهداشت عمومی، حمل و نقل هوایی و جاده‌ای، ورزش، شهرسازی و صنعت به کار گرفته شود.

وی گفت: با توجه به اینکه شهرستان دهلران هم از نظر جوی دارای هوایی گرم و هم به لحاظ در معرض ریزگردها بودن از جمله مناطق درگیر است داشتن اطلاعات هواشناسی برای همه اقشار شهرستان ضروری است.

معاون عمرانی فرماندار شهرستان دهلران تصریح کرد: ارسال اطلاعات هواشناسی که از مهم ترین هدف های سامانه تهک به کشاورزان است در پیشگیری از کاهش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی، جلوگیری از اتلاف زمان، کاهش خسارات بلایای طبیعی و همچنین کاهش هزینه های تولید محصولات کشاورزی می تواند موثر باشد.

همتی دبیر سامانه تهک شهرستان دهلران نیز اظهار داشت: روزهای یکشنبه هر هفته و با حضور کارشناسان ادارات مختلف شهرستان جلسات دیسکاشن برگزار می شود و ضمن ارائه آخرین پیش بینی های هواشناسی توصیه های آنها برای جامعه هدف اخذ و به اقشار جامعه هدف اطلاع رسانی می شود.

انتظار می رود که با گسترش و همگانی تر کردن این سامانه در سطح استان و شهرستان در سال زراعی آینده شاهد برنامه ریزی های دقیق تری از سوی مسئولان حوزه کشاورزی و کشاورزان برای زمان بندی کشت و آبیاری ها باشیم تا در نهایت میزانو تولید محصولات نیز در سال اقتصادمقاومتی رشد چشم گیری داشته باشد.

گزارش از روح اله کرمی

انتهای پیام/ ع

R7718/P1494/S6,52/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۲۴۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی هواشناسی برای این استان‌ها؛ سیل و آبگرفتگی در راه است؟

به گزارش خبرآنلاین بابک محمودی در گفت‌وگو با ایسنا در تشریح جزئیات این خبر گفت: سازمان هواشناسی با صدور نارنجی‌رنگ از تشدید فعالیت سامانه در ۲۴ استان کشور تا پایان هفته خبر داد و اعلام کرده است که فعالیت این سامانه منجر به وقوع رگبار شدید باران، رعد و برق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گرد و خاک و رخداد تگرگ خواهد شد. بر این اساس این وضعیت برای امروز در استان‌های ایلام، کرمانشاه، شمال خوزستان و غرب لرستان پیش‌بینی شده است. در روز چهارشنبه نیز در استان‌های کرمانشاه، ایلام، خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، جنوب و غرب اصفهان، نیمه جنوبی فارس و بوشهر وضعیت مشابه پیش‌بینی شده است.

وی ادامه داد:‌ در روز پنج‌شنبه؛ ۱۳ اردیبهشت ماه نیز در خوزستان، لرستان، نیمه غربی کردستان، کرمانشاه، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، بوشهر، فارس، هرمزگان، نیمه غربی کرمان، یزد و جنوب مرکزی و در روز جمعه هم در استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، نیمه غربی سمنان و ارتفاعات و دامنه استان‌های البرز و تهران رگبار شدید باران، رعد و برق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گرد و خاک و رخداد تگرگ پیش‌بینی شده است.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد:‌در چنین شرایطی لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی دور از انتظار نیست از این رو لازم است که ساکنان این مناطق و مسافران نیز موارد و هشدارها را جدی گرفته و مورد توجه قرار دهند.

وی افزود:‌ درهمین راستا احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ، اتخاذ تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش، پرهیز از قرار گرفتن در لبه پرتگاه‌ها و پشت‌بام، دوری از ساختمان‌های نیمه‌کاره، تابلوهای تبلیغاتی و ... توصیه می‌شود.

محمودی با بیان اینکه سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر امدادگران خود در این استان‌ها را تا پایان هفته به حالت آماده‌باش درآورده است، اظهارکرد: امکانات و تجهیزات لازم برای امدادرسانی در حوادث احتمالی نیز در اختیار امدادگران قرار گرفته است. همچنین با توجه به تعطیلات سه‌روزه پیش‌رو لازم است مسافران نیز توصیه‌ها و هشدارهای ایمنی را جدی بگیرند.

233233

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901517

دیگر خبرها

  • افتتاح ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در زرند
  • نصب ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در شهرستان زرند
  • هزینه بیش از ۶ هزار میلیارد تومان برای زیرساخت‌های ایلام
  • تداوم فعالیت سامانه بارشی در ایلام
  • ۹۸ درصد پذیرفته شدگان ان. جی. ال دهلران بومی هستند
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای این استان‌ها؛ سیل و آبگرفتگی در راه است؟
  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • بارش شدید باران در ایلام آغاز شد
  • استقرار سامانه بارشی در استان ایلام تا پایان هفته